Vaatwassers

Vaatwassers van ETNA doen meer dan alleen de afwas. Deze vaatwassers zijn stuk voor stuk stil, waterbesparend en energiezuinig. Alle vaatwassers zin voorzien van de nieuwste energielabeling en zorgen uiteraard voor een goed was- en droogresultaat. Bijna al onze vaatwassers bieden ruimte voor minstens 12 couverts (dit is het servies voor een voor-, hoofd- en nagerecht voor 12 personen). Met een ETNA vaatwasser ben je bovendien verzekerd van een veilig apparaat: treedt er onverhoopt lekkage op, dan wordt de watertoevoer van je vaatwasser direct afgesloten.

De ETNA topper is de VW738M: met slechts 38dB en derde flexlade. https://etna.nl/collectie/vw738m/

Energie en waterverbruik

Dankzij de duurzaamheidstrend is iedereen zich gelukkig bewuster van zijn energieverbruik in huis, tuin en keuken. Een zuinige vaatwasser bespaart echter niet alleen energie, maar ook kosten. De zuinige modellen van ETNA hebben zelfs energieklasse C en verbruiken slechts x liter water per afwasbeurt. Ter vergelijking: gemiddeld gebruiken de nieuwere vaatwassers 10 liter en oudere vaatwassers tot wel 17 liter water per afwasbeurt.

Geluidsniveau

Als je een open keuken hebt, is het geluidsniveau van je vaatwasser belangrijk. Je wilt immers niet tafelen met het geluid van een vaatwasser als achtergrondmuziek. ETNA’s vaatwassers variëren van 38 tot maximaal 49 dB(A). Let wel, een besparing van 3 dB(A) betekent de helft minder geluid! Heb je een open keuken? Dan adviseren wij een vaatwasser van maximaal 45 dB(A).

Couverts

Iedereen heeft zo zijn eigen inruimmethode maar met een overeenkomstig doel: ervoor zorgen dat alles past en goed schoon wordt. Let bij de aanschaf dus op het aantal couverts dat in de vaatwasser past. Couvert staat voor het eetgerei voor één persoon (voor-, hoofd- en nagerecht). Door een handige extra (bestek)lade of accessoires kan je in sommige modellen zelfs nog meer kwijt.

Startuitstel en display

Met onze drukke agenda’s is het wel zo gemakkelijk dat we zelf kunnen bepalen wanneer de vaatwasser zijn werk doet. Bij de ETNA vaatwassers zonder display kun je de start daarom 3, 6 of 9 uur uitstellen. Wil je nog meer controle over de starttijd, kies dan een vaatwasser met display. Hiermee kun je de start zelfs per uur uitstellen (tot 24 uur).

Binnenverlichting de etna

6 en 7-serie vaatwassers zien er dankzij het RVS bedieningspaneel fraai uit en zijn ook nog eens voorzien van LED binnenverlichting. Zo heb je altijd een goed overzicht in je vaatwasser.

Automatische programma’s

De automatische programma’s zijn tegenwoordig behoorlijk inventief. Dankzij de sensoren kunnen de temperatuur, programmaduur en het waterverbruik aangepast worden aan de vuilgraad van de vaat en hoe vol de vaatwasser is. Zo verbruik je nooit meer energie en water dan noodzakelijk.

Flexlade voor bestek

Dat is flex. Met deze handige besteklade heb je geen bestekmandje meer nodig en heb je meer ruimte voor je pannen en borden in de onderkorf.

Programma indicatie op de vloer

Subtiel, stijlvol en slim: middels een LED lampje dat op de vloer schijnt zie je of de vaatwasser nog bezig is of al klaar is. Wel zo handig bij een vaatwasser die je bijna niet hoort.

arrow_upward