Fornuizen

De ruim 160-jarige geschiedenis van ETNA is iets om ontzettend trots op te zijn. Een historisch merk dat vakmanschap, ambacht en kwaliteit uitstraalt. De bewogen bedrijfsgeschiedenis staat bol van de verhalen. ETNA – onderdeel van ATAG Benelux – startte in 1856 als IJzergieterij C. Klep-De Bruijn in Breda. De geemailleerde gaskachels en fornuizen uit de jaren ‘40 en ‘50 stuwen ETNA tot grote hoogten. De toen gebezigde kreet: “In ieder huis een ETNA fornuis”, is niet zomaar reclame, het is een doel. Het bedrijf veranderde diverse keren van eigenaar en vestigingsplaats – van Breda naar Ulft en Duiven – maar één ding is altijd gelijk gebleven: de betaalbare kwaliteit, het kenmerk van ETNA.

Koele klepdeur

Eén van de grote voordelen van een ETNA fornuis is een de “koele klepdeur”. De deur met 3-voudig glas zorgt ervoor dat óók na een uur bakken op 200 ºC de deur koel blijft. Dat is wel zo handig én veilig voor als je kleine kinderen hebt. 

Geen vlam = geen glas beveiliging 

Gas zie je niet en dat kan gevaarlijk zijn. Daarom is het wel zo’n lekker idee dat naast alle ETNA kookplaten ook de ETNA fornuizen zo zijn ontworpen dat de gastoevoer stopt als de vlam uit gaat, geen vlam = geen gas. Lekker veilig dus!

Bijgeleverde accessoires

Bij de gas/elektro fornuizen van ETNA zitten nog meer voordelen: de extra’s die jij als consument krijgt! Namelijk: 1 of 2 ovenroosters (afhankelijk van typenummer), geëmailleerde braadslede en 4 RVS stelpoten. Daarnaast zijn alle gas/elektro fornuizen in hoogte verstelbaar.

Fornuizen met inductie

Koken op inductie is niet meer weg te denken uit de keuken, ook omdat we in een energietransitie zitten. De fornuizen van ETNA zijn hier uiteraard op aangepast. Dus; wil jij een inductiekookplaat en een oven in één? Bij ETNA zit je goed! Alle inductiefornuizen zijn 60 cm breed en hebben een oveninhoud van 65 liter (FIV760RVS 58 liter). De inductieplaten hebben 10 kookstanden én de welbekende boostfunctie van ETNA. 
 

arrow_upward